LESNA INDUSTRIJA 

Svetovno vodilno podjetje za proizvodnjo celuloze in papirja namesti sisteme za zaznavanje objektov za ublažitev nesreč

Ko je vodilni svetovni lesar ugotovil stroške popravila trkov strojev, so začeli iskati način za preprečevanje takšnih nesreč. Njihova takojšnja rešitev je bila prilagoditev senzorja za odkrivanje radarja za  osebno vozilo. Ko so videli, da bi ta tehnologija lahko delovala na težki opremi, so se odločili poiskati industrijsko rešitev in našli PreView  Radarske Sisteme. .

Prejšnji dogodek na eni od lokacij  podjetja se je zgodil, ko je čelni nakladalnik napolnil polno čeljust  hlodov za naklad  v tovornjak. Po tem, ko je pobral tovor se je začel premikati v vzvratni smeri in se ustavil v tovornjaku, kar  je povzročilo za  približno 30.000 USD  popravil. To jih je spodbudilo, da so začeli iskati sistem za zaznavanje objektov, ki bi ga namestili na nakladalnike, tako da se to ne bi ponovilo.

Rešitev vodi v pravo stvar

Iskanje so začeli  s prototipom sistema za zaznavanje mrtvega kota pri  osebnih avtomobilh   po spletu.  Ekipa pa je  verjela, da mora obstajati  tudi sistem za težko industrijo. Tako so izvedeli o PREC-ovih radarskih senzorjih PreView Sentry ™.

Po uspešnem pilotskem projektu se je namestitev opreme    Radarskih  Sistemov  Preview  začela tudi na lokaciji mlinov in nadaljevala na drugih  bližnjih delovnih in nakladalnih  deponijah.

Vključevanje kamer v radarski sistem  za izboljšanje preglednosti  operaterja

Na dvorišču uporabljajo veliko viličarjev, da premaknejo svežnje. Uporabljajo tudi nekaj čelnih nakladalnikov, da raztovorijo ostanke iz procesa proizvodnje vezanega lesa, ki poteka v drugem delu obrata. Ta tovor  je  običajno sestavljen  iz okroglih hlodov dolžine 8 metrov.

Zaradi naprav, ki delujejo na tej lokaciji in se morajo premikati vzvratno okoli mlina so opremili tudi nekatere velike viličarje s sistemi PreView Plus, ki združujejo kamero in monitor z radarskimi senzorji Preview, da lahko operaterji tudi vizualno spremljajo dogajanje okoli njih. (PreView Plus podpira do 4 kamere in 24 senzorjev za 360 ° pokritost vozila.)

Veliki viličarji se premikajo z ene strani mlina na drugo  tudi vzvratno. Ker imajo kamere nameščene na zadnji i strani opreme, imajo operaterji pogled na 180 stopinj. Če upravljavcem omogočite   še dodatno opozorilo,  jim to daje čas, da upočasnijo, ustavijo ali manevrirajo iz nevarnosti.

Sistemi za zaznavanje objektov, primerni za majhen prostor

Prav tako so opremili manjše kompaktne nakladalnike s Preview  senzorji za preprečevanje trkov, ki temeljijo na radarju PreView Sentry ™.

Podjetje se strinja, da če obstaja veliko nevidnih kotov na opremi, potem morate vsekakor imeti nekakšen sistem za odkrivanje . Tudi če operater vztrajno spremlja vse, kar je okoli njega , lahko nekaj zgreši in preide  v težave. In ko so ugotovili, da  lahko preprečujejo  nesreče , se sistemi  tako rekoč  plačajo sami.

Povzetek koristi:

• Znatno zmanjšanje incidentov z uvedbo sistema pokrivanja nevidnih con 

• Takojšnja donosnost naložb (ROI) po namestitvi sistemov za preprečevanje trčenja Preview 

• Preview  sistemi za zaznavanje objektov operaterjem zagotavljajo zvočna in vizualna opozorila, da ustvarijo boljšo zavedanje o razmerah