TRANSPORT 

Varnostne rešitve za cestni transport

Zaščita investicije – voznega parka , in vzdrževanje varnostnih standardov so pomembni dejavniki pri uspešnem upravljanju in operativnem  obratovanju  vozil. Imamo nabor varnostnih rešitev za vozila z aktivnim delovanjem na voznike, da se zmanjša možnost nesreč in s tem zmanjšanje izpadov vozila in zmanjšanje morebitnih tveganj, vključno s pravno in javno varnostjo. PreView Side Defender radarski senzor - informacijski sistem mrtvih kotov, pokriva mrtvi kot - stransko nevidno cono vozila  in aktivno opozarja operaterja pri zavijanju ali menjavi voznega pasu, če se predmet, vozilo ali oseba nahajata v nevidni coni- mrtvem kotu . V kombinaciji z monitorjem in kamero kot je na primer sistem   PreView Plus kamera monitor sistem , ali obstoječi sistem monitorja in kamere integriran preko vmesnika  Preview Video Link,  imajo vozniki  na voljo najbolj učinkovit sistem detekcije za zaznavanje predmeta, vozila,  osebe,  v  mrtvem  kotu - stranski nevidni coni. 

 

Nove uredbe komisije EU - Institucije EU so dosegle dogovor o revidirani uredbi o splošni varnosti.

Komisija pozdravlja dogovor o novih pravilih EU, ki bodo pomagala reševati življenja Od leta 2022 bodo uvedene zahteve po novih tehnologijah varnosti v evropskih vozilih za zaščito potnikov, pešcev in kolesarjev. .. Preberi več..


Nova uredba  EU  /  NA DUNAJU PREPOVEDANO ZAVIJANJE DESNO / 

V avstrijski prestolnici Dunaj so prepovedali zavijanje desno vsem tovornim vozilom nad 7,5 tone, ki niso opremljeni s sistemom za opozarjanje na ovire na desni strani vozila (Right Turn Assist). Prepoved sicer stopa v veljavo že z letošnjim aprilom, vendar so mestne oblasti dovolile prehodno obdobje, ki bo trajalo do konca letošnjega leta. Prepoved se nanaša na celotno področje mesta izvzete pa so avtoceste. Sistem tvorijo kamere, ekrani, senzorji ter zvočni in vizualni efekti. Kar nekaj novih tovornjakov je s temi sistemi opremljeno že serijsko, naknadna vgradnja pa stane približno 3000 evrov.    ( Vir Revija transport April 2020 )

Študije primerov za varnost v industriji   /  NOVE ZAKONSKE ODREDBE V EU ZA NEVIDNE CONE NA VOZILIH  /    Nemčija poziva k novim zakonskim uredbam  


Študije primerov za varnost v industriji / NOVI CESTNI  PREDPISI – TEXAS / Zahtevajo uporabo sistemov za zaznavanje v nevidnih conah  tovornih vozil.