NOVE ZAKONSKE ODREDBE V EU 

  Nemčija poziva k novim zakonskim   uredbam za nevidne cone na  tovornih vozilih v EU

Pešci, kolesarji in motoristi imajo predstavljajo skoraj 50% Evropejcev, ki se vsako leto poškodujejo ali ubijejo v prometnih nesrečah, 28% pa jih je udeleženih v nesrečah z   tovornjaki. V odgovor je nemški prometni minister Andreas Scheuer pozval, naj se vsi tovornjaki EU opremijo z obveznimi varnostnimi sistemi, da bi preprečili nesreče pešcev in kolesarjev.

V zadnjih desetletjih je politika varnosti vozil v EU povzročila namestitev šestih ogledal na tovornjake. Kot navaja poročilo, "zrcala dajejo popačeno podobo: pogosto je viden le majhen del kolesarja ali pešca. Vozniki morajo preveriti tudi več ogledal, ki pogosto niso pravilno nastavljena. To lahko pomaga razložiti, zakaj namestitev dodatnih ogledal ni prinesla varnostnih izboljšav, ki so bile prvotno načrtovane. Podjetja so razočarana tudi s sistemi kamer, ki so jih kupili, ker niso dosegli želenih rezultatov. Monitor kamere je pravkar postal dodatno ogledalo .

Upravljavci voznih parkov v Združenih državah in EU se vse bolj obračajo na varnostne sisteme, ki temeljijo na radarjih. Zavedajoč se, da se ti dogodki dogajajo pri nizkih hitrostih, je PRECO izdelal radarski sistem za preprečevanje trčenja ob strani, PreView Side Defender, s posebno nastavitvijo za nizke hitrosti.

"Ko vozilo vozi več kot 16 km / h, bočni branilec cilja na območje ob tovornjaku, dolg približno 12 m in širok 3 m," pravi David Hofacker, produktni vodja podjetja PRECO Electronics. Na tem področju, pravi, radar opozori voznika vizualno in slišno, če se premikajoči se predmet približuje vozilu, ko je vklopljen smernik. "Ko vozilo vstopi v mestno območje in se začne gibati z manj kot 16 km / h," nadaljuje, "je ciljno območje zmanjšano na 3,6 m dolžine in 3 m širine ter opozori voznika, da kateri koli premični ali nepremični predmet na tem območju. To je manjše ciljno območje, vendar senzorji obvestijo upravljavca o vsem, kar je v njem. "

Rešitev za PRECO je lahko kombinacija aktivnih in pasivnih rešitev. Boljše pozicioniranje operaterja v kabini, večja vetrobranska stekla, vzvratna ogledala in zunanje kamere izboljšajo vidno polje operaterja, vendar so pasivna, saj mora operater vedeti, kdaj naj pogleda. Z dodatkom radarskega zaznavanja je operater aktivno opozorjen na bližnji predmet in lahko potem pogleda v ogledalo ali v monitor kabine, da hitro oceni in se izogne ​​nevarnosti. 

Inženirska ekipa dela na razvoju tehnologije, ki nas bodo približale tej odlični viziji popolne prepoznavnosti in objektivne zavesti. Toda varnost ne more počivati samo na ramenih operaterjev opreme in voznikov. Podjetja morajo ustvariti dosledno, trajnostno kulturo varnosti in ohraniti zavezanost in vodilno podporo varnosti. Industrije morajo združiti tudi najboljšo varnostno tehnologijo s stalno usposobljeno delovno silo, da se izognejo samozadovoljnosti - prevzamejo odgovornost za lastno varnost. Šele takrat lahko industrija pravi, da počne vse, kar je v njeni moči, da so ljudje v in okolici področja težke opreme varni.