IZVAJANJE VARNOSTI V HRUPNIH OKOLJIH 

Konkreten uspeh v zgodbi o varnosti

Stroji, vozila in delavci na gradbišču  morajo delati v neposredni bližini, ko delajo na gradbišču , kot je to pri  Idaho Materials and Construction (IMCCO), divizija  Oldcastle. Mešanica teh elementov lahko povzroči glasno okolje, kjer varnostne alarmne naprave postanejo manj učinkovite in vsiljive za okolico in bljižne . Družba IMCCO je zaradi zavezanosti družbe do odprave nevarnosti in izboljšanja poslovanja kontaktirala  Preco Electronics, Inc.

Prva prednostna naloga je zmanjšanje nesreč v nevidnih  conah . Študije kažejo, da je več kot polovica nesreč na gradbišču posledica slepih točk . Druga prednostna naloga je bila povečanje učinkovitosti varnostnih alarmov in zmanjšanje ravni hrupa za okoliške sosede  znotraj smernic OSHA. Nazadnje, IMCCO je podjetje, zato je zaščita osnovne delovne linije ključnega pomena. Finančni efekt nesreče vključuje , stroške popravila, kazni in morebitna leta sodnih postopkov. Seveda je to v primerjavi z bolečino in trpljenjem sodelavca ali njegove družine, ko pride do poškodb ali izgube življenja neprimerljivo. 

Varnostna rešitev za zmanjšanje nesreč nevidne cone

Rešitev je bila sistem PreView® Safety Alert System (PreView SAS). PreView SAS zazna predmete v nevidni coni vozila – stroja nato pa opozori voznika na predmet s slišnim in vizualnim opozorilom v kabini. Nadzorni alarm nato poveča ton, da opozori tiste, ki so zunaj vozila v smeri vožnje , da so v nevarnosti. Sprememba tonov privzema pozornost tistih, ki obkrožajo vozilo, in obdrži ravni hrupa na nivoju , tako da aktivira povečan ton, ko je predmet zaznan.

Odkar je prvi sistem PreView SAS na kolesnem nakladalcu namestil z velikim uspehom, IMCCO še naprej integrira ta sistem v celotno floto delovnih strojev in vozil in ga instalira  tidi  na svoje tovornjake za prevoz betona .

Študije kažejo, da je več kot polovica nesreč na gradbišču posledica nevidnih con ."

Senzorji PreView so namenjeni odkrivanju premičnih in nepremičnih predmetov v nevidnih conah , kar bistveno zmanjša nesreče. PreView je sestavljen iz treh preprostih komponent: 1) zunanjega senzorja; 2) prikaz v kabini, ki omogoča operaterju vizualno in zvočno obvestilo; in 3) kabelski sistem za povezavo senzorja in zaslona. 

Pokritost območja ICCO je bila določena na 6m glede na njihove posebne potrebe.

To je rešilo njihovo varnostno težavo. Da bi rešili težavo s stopnjami hrupa, je bil PreView SAS nastavljen za nadzor nivoja zvoka varnostnega delovanja .Ko senzor na območju nevidne cone  ni zaznal predmeta, je bil aktiven varnostni alarm, vendar je bila glasnost nastavljena le nekoliko višja od šuma okolja. Ko je bil zaznan objekt, je PreView SAS zvišal raven hrupa alarma, s katerim obvesti tiste, ki so zunaj vozila, o vožnji v vzvratni vožnji vozila, pri čemer obvesti operaterja v kabini. Rezultat je bil zmanjšanje ravni hrupa, če ni bilo nevarnosti.

Robusten

Senzorji PreView so bili 100% učinkoviti tudi pri prisotnosti umazanije, praha, blata, snega, megle in drugimi ekstremnimi pogoji, ki so skupni na katerem koli konkretnem mestu.

Samo delujoč sistem

IMCCO je sam po sebi sprevidel , da je  PreView Radar "samostojno delujoč sistem " med svojim pilotnim projektom. Zaradi teh trdnih rezultatov so še naprej integrirali PreView v svojem voznem parku  . Preverite, kako lahko PreView pomaga vašemu podjetju in začnite pilotni projekt danes.