ADAC TESTI   Primerjava sistemov za * nevidne cone* tovornjakov     ( 8/2019) 

 

Opozorilni sistemi lahko preprečijo nesreče med tovornjaki in kolesarji. Preverili smo sisteme, ki so trenutno na voljo in njihovo primernost.

Po podatkih nemškega zveznega statističnega urada je 37 kolesarjev v letu 2017 umrlo v trčenju s tovornjaki  - na desni strani. Pomoč proti tej nesreči je omogočena s pomočjo opozorilnih sistemov  v nevidnih conah ....Preberi več 


VARNOST V CESTNEM PROMETU - NOVA PRAVILA EU     (7/2019)

Institucije EU so dosegle začasni politični dogovor o revidirani uredbi o splošni varnosti. Od leta 2022 bodo uvedene zahteve po novih tehnologijah varnosti v evropskih vozilih za zaščito potnikov, pešcev in kolesarjev. ...Preberi več 


NASVETI ZA ZAGOTOVITEV VARNOSTI  - z radarsko detekcijo v nevidnih conah    (6/2019)

Pojavljajo se nesreče, ki se zgodijo z nedelujočo opremo  radarskih sistemov za detekcijo radarskih objektov . Naslednji nasveti vam bodo pomagali zagotoviti, da radarski sistemi ostanejo taktni in funkcionalni, da delajo tisto, kar naj bi storili: preprečevanje nesreč in dragih napak pri reševanju življenja...Preberi več


VARNOST NA ŽELEŽNIŠKI  PROGI   /   Ohranjanje 40-t stroja brez trčenja s PreView Radarjem     (5/2019) 


INTELEGENTNA TEHNOLOGIJA  ZA IZOGIBANJE TRKOM   /     Inteligentna tehnologija za izogibanje trkom integrirana s telematiko    (4/2019)


IZVAJANJE VARNOSTI  V HRUPNIH OKOLJIH /  Konkreten uspeh v zgodbi o varnosti     (3/2019)


NOVI  HEAVY  PREDPISI  – TEXAS / Zahtevajo uporabo sistemov za zaznavanje v nevidnih conah  tovornih  vozil.    (2/2019)


NOVE ZAKONSKE ODREDBE  V  EU  ZA NEVIDNE CONE NA VOZILIH / Nemčija poziva k novim ZAKONSKIM  uredbam za nevidne cone na vozilih v EU     (1/1019)


URABNO OKOLJE / Varnost  v nevidnem področju strojev in vozil v industriji vzdrževanja     (8/2018)


UČINKOVITOST   LETALIŠČ / Vključevanje radarja PreView v zavorne  sisteme     (7/2018)


LESNA INDUSTRIJA  / Svetovno vodilno podjetje za proizvodnjo celuloze in papirja namesti sisteme za zaznavanje objektov za ublažitev nesreč     (6/2018)


IZOGIBANJE DRAGIH TRČENJ  NA LETALIŠČU /  Ukrepi za preprečitev dragih trčenj  med letalsko in letališko opremo - JBT Corporation     (5/2018)


 PILOTSKI  PROJEKT /  Radarji  za odkrivanje objektov v odprtih kopih -  Imerys S.A.     (4/2018)


ODVOZ ODPADKOV / Podjetje za Storitev odvoza odpadkov v Honolulu  HAWAI -ju skrbi za varnost državljanov      (3/2018)


AVTONOMNE REŠITVE / Autonomous Solutions, Inc. (ASI) / Združevanje LIDAR-a in radarja za izboljšanje "vidnosti"       (2/2018) 


RADAR PREVIEW SENTRY ™je bil priznan kot eden od Top 100 novih izdelkov leta 2017 sstrani gradbene opreme.(Construction Equipment).       (1/2018)

Izbirno uredništvo Gradbena oprema (Construction  Equipment) top 100 je najdaljši program podeljevanja nagrad te vrste v industriji in priznava najpomembnejše nove izdelke, ki jih objavijo. PreView Sentry ™ je edina rešitev za izogibanje trčenju priznana med Top 100 novih izdelkov. Predstavljen na spletnem mestu Construction Equipment.com in v izdaji gradbene opreme (Construction Equipment) top 100 leta 2017, ki predstavlja najbolj inovativne izdelke v letu s poudarkom na proizvajalcih, ki vlagajo v raziskave in razvoj. Ta razvoj omogoča uporabnikom opreme večjo produktivnost, učinkovitost in varnost. Velika čast je, da PreView Sentry ™ prepoznan med letošnjimi prejemniki nagrad. PRECO dela z naraščajočo in raznoliko bazo strank, ki omogočajo razvoj inovativnih varnostnih rešitev.  PreView Sentry ™ je zasnovan s prihodnostmi aplikacijami, vključno z avtomatizacijo vozil, senzorjem in sistemskimi integracijami, kot so telematika in zapisovanje podatkov. Sistem PRECO Prevent Sentry ™ je zasnovan, izdelan in preizkušen. Ta nadzor zagotavlja, da njegove rešitve izpolnjujejo najzahtevnejše zahteve v industriji, vključno z vgrajenimi varnostnimi opozorili, ki obvesti operaterja o blokadi oz. okvari radarja ali komunikacije. Ta vrsta varne rešitve zagotavlja, da so upravljavci stroja in upravljavci voznih parkov lahko prepričani, da delajo z najbolj zanesljivim sistemom za odkrivanje objektov.


Industrija težkih strojev in vozil je polna nesreč. Toda  s povečevanjem in osredotočenjem na situacijsko zavedanje operaterjev  ni samo mogoče le ublažiti trčenja ,  jih tudi preprečiti  ,rešiti življenja  ter škode  in omogočiti večjo učinkovitost  delovanja .