ODVOZ ODPADKOV   
Podjetje  za Soritev odvoza odpadkov v Honolulu -ju skrbi za varnost državljanov .
Brez voznikovih nesreč z radarskimi sistemi PreView Radar System 

Kombinacija pogostih neviht, množice turistov, lačnih glodavcev in jedkih oceanskih zračnih tokov predstavlja izziv za vse tovornjake, ki delujejo na Havajih. Ampak za tovornjake za odstranjevanje in odlaganje smeti v Honoluluu so lahko izzivi še večji. Njeni tovornjaki običajno delujejo v slabem vremenu in v zgodnjih jutranjih urah, ko je vidljivost slaba. Vozijo po zasedenih, ozkih urbanih ulicah in cestah. In kljub vsem svojim opozorilnimi znaki in zvokom se zdi, da so ta vozila do eventualnega trka neopažena saj ljudje potujejo in hitijo zamišljeno domov na delo in na plažo. Glede na te dejavnike odgovornost za varnost v prometu  prehaja na voznike za odstranjevanje  odpadkov v Honolulu. Za pomoč voznikom, da lahko delujejo čim bolj varno se je Komunalno podjetje v Honolulu odločilo da svoje vozila opremi s kamerami in radarskimi sistemi  Electronics PreView.

Vprašajte Royja Eccleshalla zakaj vlaganje v podjetju Honolulu v sisteme za zmanjševanje trčenj PRECO in dobili boste odgovor o osnovnem cilju "Varnost varnost varnost". Kot izvršni podpredsednik podjetja zadolžen za  vzdrževanje in opremo Eccleshall pravi, da je varovanje ljudi pomembno za vse kar zmanjšuje vpliv človeške napake ne glede na njegove voznike, druge voznike vozil, kolesarje ali pešce.

"Naš cilj je biti proaktiven ne reaktiven, da se izognemo človeškim napakam," pravi Eccleshall. "Pred štirimi leti smo se odločili, da našim voznikom damo nova orodja, ki jim bodo pomagala vedeti, kaj se dogaja okoli njihovih tovornjakov. Takrat smo začeli z dodajanjem PRECO-jevih radarjev.

Patentirana zaščita

PRECO’ PreView radarski sistemi uporabljajo patentirano radarsko tehnologijo za zaznavanje gibljivih in nepremičnih objektov okoli vozil. Sistem uporablja vizualna in zvočna opozorila, ki opozarjajo operaterje na potencialno nevarne pogoje. "V preteklih  letih smo uporabili kamere na vozilu. Toda težava je v tem, da kamere povejo voznikom, da je nekaj blizu tovornjaka ne pa kako blizu. Sistem PRECO daje voznikom boljše razumevanje, kje  točno so te stvari. "Ko sistem PreView WorkSight® Wireless zazna predmet v območju zaznavanja voznika opozori z zvočno opozorilom in vizualnim opozorilom na zaslonu v kabini. Te kratke sekunde predhodnega obvestila lahko pomenijo kritično razliko med nesrečami in bližnjimi stiki. "Ko opozorilne luči, nameščene na armaturni plošči preidejo od zelene do rumene vozniki vedo, da morajo postati zelo previdni," pravi Eccleshall. Ko luči preidejo iz rumene v rdeče, voznik takoj ustavi tovornjak pride ven in vidi, kaj se dogaja. "Pravi, da morajo biti njegovi vozniki posebej previdni, ko se pomikajo in vozijo vzvratno na znameniti plaži Waikiki Beach v Honoluluu. Turisti, ki se so na sprehodih in namenjeni v trgovine in na plažo niso pozorni na velika vozila in varnostne alarme - celo,  pravi, "ko sem spremenil piske v kvakanje ".

 "PRECO je za več kot 60 odstotkov zmanjšal čas instalacije , ki je značilen za vsak tovornjak. Ko pomnožite to v floti več kot 200 vozil, je to veliko prihranka . "Na koncu ne gre za denar. Gre za varnost. "Spoznajte  Wireless Radar System  za pričakovane in nepričakovane izzive .

Eccleshall še dodaja, da mu je všeč dejstvo ker so radarski senzorji odporni proti grobim okoljskim razmeram, vključno z umazanijo, blatom, dežjem, snegom in ledom. Prvotno iz Kanade je bil seznanjen s temi izzivi. Ko se je preselil na Havaje je kmalu našel še več. "Nisem vedel, da so podgane lahko tako destruktivne," pravi. »Smetarski tovornjak bi lahko bil poln vseh vrst dobre hrane vendar se zdi, da vse podgane želijo jesti električne kable. Ne traja dolgo dokler ne prežvečijo kablov in onemogočijo sistem za opozarjanje na trčenje. "Razumljivo je bil navdušen, ko je PRECO izdal svoj novi radarski sistem PreView WorkSight Wireless. Ne samo, da je brezžična rešitev preprečila, da bi glodalci postavili njegove tovornjake iz uporabe temveč je odpravila tudi potrebo po namestitvi kablov za opozorilni sistem več kot 75 čevljev na tovornjak in dramatično skrajšala čas namestitve.

Profil stranke

Honolulu Disposal Service, Inc. je zasebno podjetje za ravnanje s  odpadki s sedežem v Honoluluju na Havajih. Od  leta 2003 v Honolulu zagotavlja zbiranje, odstranjevanje , prenos, recikliranje in odlaganje nenevarnih materialov za havajske vladne, komercialne in občinske sektorje. Z napravami na Oahu, Maui in Kauai, Honolulu Disposal upravlja floto več kot 220 tovornjakov za odpadke, čelnih nakladalcev in drugih vozil.