UČINKOVITOST  LETALIŠČ

Vključevanje radarja PreView v zavorne sisteme

Vključevanje radarja PreView s sistemi za zaviranje servisnih  vozil za oskrbo letal

Naslednjič, ko ste na letališču poglejte skozi okno. Oglejte si vse dejavnosti, ki se zgodijo, ko se letalo pripravlja na vzlet ali takoj po pristanku. Videli boste vozila vseh oblik in velikosti, ki zagotavljajo oskrbo letala z prtljago in zalogami delavce, ki se gibajo med vozili peš in masivno letalo, ki vas bo pripeljalo do cilja. Vse, kar vidite se hitro premika, vendar v popolni harmoniji. Ena napačna poteza in vse se lahko zaustavi. Posledica tega je zamuda letov in nesrečni potniki zaradi trga.  Servisna služba za oskrbo letal pri tleh in podporno osebje, ki izvajajo številne servisne zahteve potniškega letala med časom, ko pride na terminal, in časom, ko se odpravi  na naslednji let , so resnični junaki letalskih prevozov. Hitrost, učinkovitost in natančnost sta pomembna pri storitvah zemeljske oskrbe, da bi zmanjšali čas oskrbe  in v končni fazi povečali prihodke.

Ni bilo presenečenje, ko je večji letalski prevoznik izrazil skrb za varnost pri vožnji  s tovornimi vozili na tleh, zato so morali poiskati rešitev, da bi odpravili težavo, preden bi ušla izven nadzora .

Težava: Varnostna rešitev po meri za posebna servisna vozila  

Poseben tovornjak za talni transport je potreben, da se v omejenem času med leti zelo hitro približa letalu –om , ki jim  je treba izprazniti kemična stranišča . To morajo storiti, medtem ko manevrirajo skozi zasedeno letališče z več vozili in delavci. Čeprav je občasno, vedno obstaja grožnja, da tovornjak za talni transport pride preblizu letala in pride do trčenja . Tudi najmanjša praska med servisno opremo in površino letala zahteva vzdrževalno osebo, ki zagotovi  in pregleda strukturne poškodbe na  zunanjosti trupa. To povzroča prekinitev učinkovitosti  in zamude letalske posadke in potnikov.

Rešitev : PreView Radar

Vodilni inženir je premišljeval o tem in se odločil, da mora biti način, kako ustaviti tovornjak za talni transport samodejno, da ne bi udaril na letalo. Po nekaj natančnih raziskavah se je odločil za integracijo sistema za zavoro in sistema za zaznavanje radarskih predmetov PreView, da bi zadovoljil njegove potrebe.

PreView Radar izpolnjuje svoje ključne zahteve za izvajanje: odkrivanje tako nepremičnih kot premikajočih se objektov, zmožnosti za delo s pomočjo ekstremnih vibracij in zagotavljanja skladnega vzorca odkrivanja v najbolj ekstremnih vremenskih pogojih. Končno, senzorji PreView uporabljajo standardne komunikacijske protokole, ki mu omogočajo, da integrirajo podatke v  zavorni sistem, da samodejno zaustavi vozilo, preden lahko fizično  pride do stika z letalom.

Rezultat: manjšanje zamud pri oskrbi letal

Tovornjak za talni transport sedaj samodejno zavira v treh metrih od letala, s čimer se zagotovi, da se letalo in tovornjak za talni transport ne zaletita  . Najpomembneje je, da lahko posadka na tleh nadaljuje svoje sinhronizirane premike varno, čas časovnega minimuma pa se zmanjša.