VARNOST NA ŽELEŽNIŠKI PROGI  

 Ohranjanje 40-t stroja brez trčenja s PreView Radarjem

Povzetek
Sperling, Inc izdeluje opremo za  vzdrževanje  železniških tirov in naprav, ki jih prodaja velikim železniškim podjetjem.Ena od opreme, ki jo  izdeluje, je tudi  stroj s težo 40t  ki  se spušča vzdolž železniške proge z hitrostjo   približno miljo na uro in avtomatsko postavi jeklene kljuke na nove ali obstoječe železniške vezi kot del procesa zamenjave proge. Ko se stroj premika tako počasi, lahko posadka, ki stroj upravlja  pozabi, da se sploh premika - tako kot delavci in oprema na progi pred strojem. Sperling je potreboval nekaj bolj občutljivega od mehanske zaustavitvene palice, ki jo je uporabljal, da bi zagotovil, da se bo stroj ustavil pravočasno, da bi se izognili trčenju. Z zamenjavo te mehanske naprave s senzorjem Preview Sentry, je družba izboljšala svojo sposobnost za zaščito oseb  in strojev - in poskrbela, da se  delovni proces  izvaja z polno aktivnostjo.

Morda se zdi nasprotno intuitivno, da bi stroj, ki potuje eno milji na uro, ogrozil vsakogar. In vendar, ko se nekaj premika tako počasi, da se zdi, da se sploh ne premika, lahko predstavlja veliko nevarnost - še posebej, če je to stroj za polaganje tirnic, ki je dolg 72 metrov in tehta 40 ton. Še bolj nevarno je, če ga obkrožajo delavci, ki večino dneva gledajo na železniški progi. In to so lahko velike  skupine   oseb -posadke.   

 
 
 
 

Radarski senzorji so prilagojeni delovnemu okolju

Ko se je podjetje  Sperling  odločilo namestiti radarske senzorje  , se je morala določiti ustrezno »oblika« vzorca zaznavanja, ki izhaja iz senzorja. Eno od vprašanj, s katerimi se je moral spopadati Sperling pri določanju tega, je bilo, da tipično delovno okolje za zamenjavo železniških prog ustvarja veliko vibracij. Te vibracije lahko ustvarijo napačna zaznavanja gibanja, ki ga prevzame radar, in ustavi stroj, tudi če v bližini ni nobene osebe ali opreme.Stroj za polaganje plošč še  sam odskoči, ko potuje po poškodovanih vezih, in če položi plošče poleg aktivne železniške proge, lahko tudi vibracije mimo vozečih  vlakov povzročijo lažne pozitivne rezultate. Da bi zmanjšali te dogodke, ki preprečujejo delo, je Sperling sodeloval z inženirji podjetja PRECO, da bi našel pravo obliko za radarski vzorec.“ Sprva smo začeli razmišljati: "V redu, želimo, da radar zazna vse, kar je 50 čevljev," pravi Sperling. »Začeli smo z radarskim vzorcem, ki je deloval do 50 čevljev pred strojem . To pa je pomenilo, da bo območje zaznavanja postalo 30 čevljev široko in 50 čevljev dolgo . Bilo je tako široko, da je pobiralo gibanja z vsega kraja. Po mnogih eksperimentih smo ugotovili, da je nastavitev radarja za zaznavanje 20 čevljev pred strojem  odlično. 

Tehnologija Lock-Out z PRECO

Sperling ceni, da je PRECO dal ekipi orodja in šolanje , ki so jih potrebovali, da sami prilagodijo radarski vzorec.»Včasih vas trgovci zaklenejo iz nadzornega sistema ali pravijo, da se lahko samo prilagodijo. »PRECO nam je dal orodja, pokazal nam je, kako narediti prilagoditve . Morali smo iti skozi  učenje, zdaj pa imamo radar nastavljen  tako, kot si ga želimo in deluje zelo, zelo dobro. 

Povzetek koristi:

  • PreView Sentry ščiti delavce in opremo
  • Aktivni varnostni sistem, ki ne zahteva, da se opazuje  monitor
  • Inteligentna tehnologija zagotavlja vzorce zaznavanja, ki jih je mogoče enostavno prilagoditi