Nasveti za zagotovitev varnosti z radarsko detekcijo v nevidnih conah 


Pojavljajo se nesreče, ki se zgodijo z  nedelujočo opremo  radarskih sistemov za detekcijo radarskih objektov . Čeprav se številni delavci in upravljavci čutijo, da se lahko zanesejo na pasivno opremo, kot so kamere  / monitorji in ogledala, pa  je aktivna  tehnologija  PreView® Radar Systems ,  edini možni način za operaterja, da se zaveda svoje okolice,  saj vodi  operaterja  z  aktivnim  opozorilnim   sistemom  na delovišču .

Naslednji nasveti vam bodo pomagali zagotoviti, da radarski sistemi ostanejo taktni in funkcionalni, da delajo tisto, kar naj bi storili: preprečevanje nesreč in dragih napak pri reševanju življenja.

Redne notranje revizije varnosti

Ne čakajte, da bo inšpekcija  na licu mesta izvedla revizijo, ki lahko povzroči veliko denarno kazen.  Radarski sistemi naj postanejo del dnevnih varnostnih pregledov. Upravljavec vozila bi moral zjutraj pred začetkom opraviti pregled “obhod” opreme - dodajte preverjanje radarja na seznam za preverjanje. Poleg tega mora vodja izmene  ali delovodja opraviti inšpekcijske preglede, izvesti naključne revizije in preglede opreme, da se zagotovi natančnost poročanja.

Ob koncu dneva, ko je oprema predana drugemu operaterju ali vzdrževalni ekipi, dodajte preverjanje radarja tudi njihovim kontrolnim seznamom. Če je radarski sistem onemogočen ali ne deluje, naj se z njim ravna kot s katerim koli drugim vozilom z napako - označite ga, dokler ga ne popravite.

Z vključitvijo enostavnih in učinkovitih rednih pregledov bodo upravljavci preprečili   onesposobitev sistemov, vodje in poslovodje posadke se bodo bolj zavedali stanja vozil in opreme, delovna mesta pa bodo postala varnejša in učinkovitejša.

 

Pokličite proizvajalca

Namen radarskih sistemov PreView® je opozoriti operaterja na nevarnosti v slepih conah stroja ali vozila , vendar so opozorila v kabini lahko nadležna, zlasti kadar stroj deluje v bolj omejenih prostorih, kot je običajno v običajnem delovnem okolju . Proizvajalci lahko prilagodijo nastavitve, da so primernejši in ugodnejši za določeno opremo ali delovno mesto.

Pokličite proizvajalca ali prodajalca radarskega sistema in vprašajte, kaj je mogoče storiti. Ne glede na to, ali najdejo privlačnejšo glasnost ali povečate / zmanjšate obseg radarskega zaznavanja, bo zagotovo rešitev za pomiritev operaterjev, medtem ko bodo sistemi ostali isti. 

Vsakodnevna varnost

Če se ugotovi, da so radarski sistemi v okvari , je treba takoj storiti dve stvari:

  1. Izključite / označite /  opremo, dokler je ne popravite. Nastavite standard na delovnem mestu, da se ne uporablja noben okvarjen sistem, ki postavlja operaterja, opremo ali ogroženo delovno območje (vključno z radarjem) , dokler ni ponovno vzpostavljen in ponovno deluje;
  2. Izvedite varnostni sestanek. Morda operaterji ne razumejo pomembnosti radarja - ali so bili usposobljeni za to? Uporabite varnostno srečanje kot priložnost, da odkrijete, zakaj so sistemi onemogočeni, in sodelujte pri iskanju rešitve, da bi preprečili, da bi se to zgodilo.

Vključite pogovore in najboljše prakse o radarskih sistemih  v mesečna srečanja o varnosti in usposabljanje operaterjev opreme. S tem, ko je debata o  radarski opremi   pogost pojav, bo organsko postala del varnostne kulture, hkrati pa bodo delavci in operaterji vedeli, da družba posveča pozornost podrobnostim njihove opreme in da ni nobene tolerance za onesposobitev.

Z vzpostavitvijo preverjanj in ravnovesij, pogostimi inšpekcijskimi pregledi, ustavitvijo uporabe pokvarjene opreme, dokler se ne dokonča popravilo , in vključitvijo vzdrževanja radarja v varnostno kulturo, se bo onesposobitev radarskih sistemov zagotovo zmanjšala. Z ustrezno kombinacijo spodbude in pričakovanja bodo operaterji v svojo korist uporabili radarsko opremo, rezultat pa bo preprečevanje nesreč.