AVTONOMNE REŠITVE  ASI 

Združevanje LIDAR-ja in  Preview  Radarja  za izboljšanje "vidnosti"

ASI je potreboval cenovno ugodno in prilagodljivo komponento pri izboljšanju okolju prijaznih sistemov za preprečevanje trčenj. Autonomous Solutions, Inc. (ASI) kot enega od vodilnih ponudnikov avtomatizacijskih in kontrolnih sistemov za avtomatizacijo strojev in opreme združuje najboljše tehnologije za reševanje posebnih izzivov. Sistem LIDAR, ki ga je uvedel na težki rudarski in kmetijski mehanizaciji, je v običajnih idealnih pogojih zaznal ovire. Kadar pa so bili prisotni prah, dež in sneg pa je sistem LIDAR imel težave pri prepoznavanju dejanskih ovir - predmetov. Z združitvijo LIDAR-a s senzorji PreView Radar® lahko stranke ASI upravljajo z stroji in vozili, ker vedo, da bo rešitev ASI odkrila predmete v vseh vremenskih in svetlobnih pogojih. Za avtomatizacijo vozil in strojev na umazanih in nevarnih področjih - predvsem zemeljskim površinah, upoštevajo rešitve Autonomous Solutions, Inc. naslednje : "Na področju je nevarnih delovnih mest, kmetovanje z velikimi površinami ali potencialno nevarnejšem rudarjenju na odprtem kopu je razvidno iz mnogih primerov, da je najboljši način, kako najučinkovitejšo in zaščitimo življenje v teh nevarnih okoljih da pogosto človeške operaterje izvlečemo iz rizičnih situacij. Toda to pomeni, da morajo podjetja najti načine za zagotovitev, da vozila delujejo brezhibno in na varen način. Zmanjšanje stroškov, ki so mogoča zaradi zmanjšanja števila in resnosti nesreč, je bilo zlasti pomembno za rudarske družbe.

Združevanje LIDAR-a in radarja za izboljšanje "vidnosti"

Ena od glavnih značilnosti, ki jih prodajamo našim strankam je zaščita pred ovirami in izogibanje," pravi inženir robotike ASI Taylor Bybee. "Za to je potrebno okoljsko zaznavanje, ki ga izvajamo s kombinacijo LIDAR in radarskih enot. LIDAR zagotavlja informacije visoke ločljivosti, vendar je dovzeten za prah, dež in sneg. Radarji PRECO-a dopolnjujejo te informacije tako, da lahko prodrejo delovanje v težkih pogojih, da preverijo obstoj dejanskih ovir. "Terence Keegan je inženir programske opreme za dojemanje ASI, odgovoren za rešitve za odkrivanje objektov podjetja. "Naša današnja aplikacija za rudnike je v ciklih vleke in odlaganja, ki lahko ustvarijo ogromne težave s prahom, umazanijo in blatom. Iskali smo način varovanja radarja z aktivnim zaznavanjem LIDAR-a, da bi lahko delovali v teh težkih okoljih. "

Po preizkusu radijskih senzorjev PRECO PreView Sentry ™ - stotine ur je ASI  bil prepričan, da je kombinacija LIDAR in radarja smiselna. Ker je implementiral ta dvodelni pristop je ASI videl dramatično zmanjšanje nezaželenih situacij skupaj z visokimi ocenami trajnosti radarskih senzorjev. Velika oprema lahko pomeni veliko nevidno cono. Keigan pravi, da je glavni cilj ASI doseči čim več vizualnega nadzora okoli vozila tako, da lahko operaterji vidijo morebitne ovire v polni 360-stopinjskem pogledu na svoj položaj. Kot poudarja Keegan je eden od velikih izzivov pri implementaciji rešitev za odkrivanje objektov v rudarski industriji velika velikost zadevne opreme. Rešitev ASI je združiti več LIDAR in radarskih senzorjev, da bi zagotovili osveščenost o situaciji, ki jo potrebujejo operaterji.ASI za svoje kmetijske in rudarske rešitve, pa tudi za nekatere svoje majhne vojaške projekte, vgrajuje  radarske senzorje na sprednjo stran svojih vozil, usmerjene v smeri vožnje. S tega položaja senzorji pošljejo podatkeoperaterjem o oddaljenosti za oceno skupaj s podatki LIDAR za morebitne ovire."Naši kupci uporabljajo tudi radarje na vozilih, ki se uporabljajo na zelo obsežnih kmetijah," pravi Bybee. "Ta polja so navadno precej manjša kot pri rudnikih, vendar so lahko veliko bolj prašna. Na sredini velikega polja običajno ni veliko ovir vendar moramo še naprej skrbeti za nepričakovana vozila, ljudi ali živali. Očitno je, da na voljo 100-odstoten časa, vendar moramo poskrbeti, da se traktorji lahko ustavijo, če se bodo pojavili. "Radar je dobra rešitev za zagotavljanje večine dejanskega pogleda, pravi Keegan še posebej, če je delovni operater zaseden z upravljanjem delovne naloge z vozilom. "Kar najbolj potrebujemo je, da delovni operaterji dobijo opozorilo, če obstaja nekaj pred vozilom, zaradi  česa se morajo ustaviti in to morajo biti sposobni storiti ne glede na okoljske pogoje."

Prilagodljiva in dostopna oprema  za zadovoljitev potreb vsakega kupca

Poleg prahu, dežja in snega se ASI sooča tudi s skupnimi poslovnimi izzivi stroškov in ponudbe. Dejstvo, da lahko podjetje pokriva nevidne cone vozil s strateško postavitvijo radijskih senzorjev PRECO-in uživa nadpovprečno učinkovitost pri relativno nizki ceni naredi  ASI-jevo rešitev za avtomatizacijo vozil še bolj privlačno za kupce. "Včasih dobimo naročilo v majhnih količinah," pravi Bybee. "Tukaj vidimo veliko koristi od sodelovanja z PRECO. Ko potrebujemo senzorje za projekt, ki so dobavljivi in montirani v kratkem času, nas vedno obravnavajo kot poslovnega partnerja s hitrimi storitvami in dobavo izdelkov. "Trenutno ASI raziskuje nove načine združevanja podatkov iz radarja, LIDAR-ja  in kamerami, ki zagotavljajo pasivno in aktivno zavest na avtonomnih vozilih. Ta možnost združevanja različnih vrst informacij iz več tipov senzorjev omogoča strankam ASI nenehno izboljšano vidljivost. Uporaba avtonomnih vozil  je domena in smer razvoja moderne tehnologije zato bo potreba podjetij, kot je ASI  za napredek pri  združevanje senzorjev, da zagotovijo popolno odkrivanje predmetov, postala vedno bolj pomembna.

RE / 2-2018