INTELEGENTNA TEHNOLOGIJA  ZA IZOGIBANJE TRKOM 

Tehnologije za spremljanje utrujenosti in preprečevanje trčenja


Inteligentna tehnologija za izogibanje trkom integrirana s telematiko   pomaga operaterjem velikih tovornjakov na odprtem rudniku, da se izognejo trčenju z nevidnimi predmeti .Če želite dobiti občutek, kako lahko obvladujete velike tovornjake za odprti kop , razmislite o naslednjem: Ti stroji  potrebujejo kar osem radarskih senzorjev in kamer, da vedo, kaj je spredaj,na straneh  in za tovornjakom. Da bi operaterjem pomagali, da bi se izognili trčenju,  je vodilno podjetje  v natančnih sistemih za spremljanje utrujenosti in motenj, združilo napredne tehnologije za ustvarjanje kvalitetne rešitve za preprečevanje trčenj. Ko je podjetje želelo integrirati radarsko zaznavanje, da bi dokončalo svojo rešitev, je izbralo PRECO Electronics® - ne le zaradi svoje napredne tehnologije za preprečevanje trčenja, ampak zaradi slovesa za visoko kakovost in storitev.

Znana je po vsem svetu zaradi nevsiljive tehnologije , ki pomaga pri preprečevanju nesreč, ki jih povzročijo z neupoštevanjem pravil  operaterji pri rudnikih na prostem. Zato je rutinsko, da podjetje obišče kupce po vsem svetu z uporabo sistemov za preprečevanje utrujenosti.  Veliko je  rudnikov, ki jih je prizadela premoženjska škoda, ki so jo povzročili trki med ogromnimi tovornjaki in nevidnimi predmeti. 

Tudi če je nameščenih do osem kamer na tovornjak, je integrirana rešitev še vedno zelo stroškovno učinkovita. Z integracijo PRECO senzorjev za preprečevanje trčenja PreView® Radar ,z rešitvami za telematiko lahko stranke dramatično zmanjšajo stopnjo incidentov pri dragih trkih.

Inteligentna tehnologija za izogibanje trkom integrirana s telematiko

Pred vključitvijo tehnologije PRECO v rešitev telematike je ta mednarodna družba za spremljanje utrujenosti združevala video posnetke, video shranjevanje, GPS in hitrost vozil, da bi se izognila trčenju. Vendar so bili še vedno zaskrbljeni zaradi trkov s predmeti, ki so zelo blizu tovornjakom. Sistemi za zaznavanje objektov PRECO zagotavljajo zaznavanje  o neposredni bližini.

Da bi njihovo rešitev prešli na naslednjo raven, je podjetje prišlo do zaključka, da je treba postati prvovrstna rešitev po vsem svetu, zato morajo dodati radarsko tehnologijo. Po doseganju mednarodnih stikov in strank, raziskovanju in testiranju različnih radarjev za prepoznavanje značilnosti, zmogljivosti na daljavo in funkcionalnosti situacije - so prišli do zaključka, da so PREC-ovi senzorji PreView Radar nastavljivi in dosledno zanesljiva radarska rešitev.

Vgrajene v obstoječo rešitev za utrujenost in motnje, radarski senzorji ustvarijo  močno dodatno rešitev  prepoznavanja predmetov. Pošiljanje kombiniranega podatkovnega informacijskega  toka strežniku omogoča poročanje, trende, analize, neposredne podatke o preiskavah in druge informacije, ki pomagajo rudnikom delovati varno in učinkovito.

Večina senzorjev PreView Radar je bila nameščena na tovornjake , številni drugi senzorji pa so bili nameščeni na  bagre , da bi preprečili, da bi tovornjaki  pri nalaganju prihajali preveč blizu.  Senzorji  so bili nameščeni tudi na manjše dele opreme, vključno z nakladalniki in buldožerji.

Pomembne prednosti za končne uporabnike in partnerje

Prednosti integracije so jasne, predvsem z nižjimi stroški vzdrževanja in popravil, manj izpada opreme in boljšo zmogljivostjo upravljavca. 

Podjetje se strinja, da je PRECO kot partner izboljšal zaupanje strank v njihove sisteme, ko so videli, da uporabljajo radarsko tehnologijo. Ker se številni njihovi dobavitelji ne morejo prilagoditi brez časovnega roka,  se je PRECO-jeva zmožnost, da dobavi  svoje senzorje, ko jih potrebujejo, dokazala, da je PRECO odličen partner .