URABNO OKOLJE 

Varnost  v nevidnem področju strojev in vozil v industriji vzdrževanja urbanega okolja 

Svet bi se ustavil brez gospodarskih delavcev in podjetij ki delajo na področju vzdrževanja v urbanem okolju . Zato je potrebno za njih skrbeti , vendar pa so varnostne prednostne naloge in izvedbe za vozila in voznike nagnjene k temu, da jim omejuje hitro in uspešno  realizacijo.

Obstaja pa eno področje za katero so si strokovnjaki enotni , da so nesreče v nevidni coni drage . 45% vprašanih  v Anketi  o varnosti pri vzdrževanju preskrbe s pitno vodo ,  je izjavilo, da so imeli v enem letu šest ali več nesreč v nevidni coni .

Ko govorite o stroških nesreče, ki jo povzroči vozilo, morate priznati, da gre za dva različna stroška. Obstajajo neposredni stroški, ki se včasih imenujejo zavarovani stroški. Gre za opazne stroške, ki jih pokrivajo zavarovalne police vašega podjetja. Primeri vključujejo:

•    Nadomestilo delavcev

•    Poškodba lastnine

•    Poškodbe delavcev

•    Pravni stroški

Neposredni stroški so lahko zelo dragi. Pravzaprav 57%   strokovnjakov v urbanem okolju  pravijo, da neposredni stroški nesreče, v katero je vključeno vozilo, znašajo 25.000  USD  ali več.

Druga vrsta stroškov se imenuje posredni ali nezavarovani stroški. Ti stroški so lahko 2-10-krat večji kot neposredni stroški. Posredni stroški so tisti stroški, ki prihajajo neposredno iz vaše družbe, in niso zavarovani z nobeno vrsto zavarovanja. Ti stroški vključujejo:

• Izgubljeni čas proizvodnje

• Izgubljen čas zaradi najema ali usposabljanja delavca, ki bi nadomestil poškodovanca

• Zmanjšanje morale zaposlenih

• Kazenske sankcije inšpekcij in državnih institucij

• Stroški produkcije dokumentacije, ki nastane zaradi nesreče

Vodstvo komunalnih podjetij pravi, da je izgubljeni proizvodni čas najpomembnejši posredni strošek . 81%   strokovnjakov pravijo, da je odsotnost zaposlenih zaradi poškodbe pomembno vpliva na produktivnost.

Z ukrepi za zmanjšanje nesreč na nevidnih področjih komunalna podjetja vlagajo v to, zdaj in v prihodnost. Donosnost naložbe (ROI) z varnostno tehnologijo je visoka. Ko dodate neposredne, posredne in neopredmetene stroške, ki nastanejo, ko varnostni sistem za preprečevanje trka ni vzpostavljen, je zlahka videti, zakaj vlaganje v dolgoročno varnostno tehnologijo.

Namestitev rešitev za zmanjševanje trka na vozilih pomaga znatno zmanjšati nesreče in smrtne žrtve. Naši sistemi za zaznavanje objektov  Radar PreView® izboljšajo angažiranost voznika in situacijsko zavedanje v realnem času. Naši sistemi so posebej zasnovani tako, da služijo tipu vozila ali tipu  stroja in nevidnim območjem ki jih premorejo. Razumemo, da lahko prisotnost mnogo opreme, servisnih tovornih vozil, okoljskih pogojev in ljudi na delovišču ustvarijo nevarne razmere, zato naši sistemi aktivno opozarjajo na morebitne trke z premikajočimi  in nepremičnimi predmeti.

Današnja komunalna podjetja morajo ustvariti lastno varnost. Tisti, ki to uspejo, bodo lahko ohranili najvišje standarde , zmanjšali varnostne incidente in znižali operativne stroške. Varnostna kultura se ne dogaja čez noč, vendar je nekaj, za  kar je potrebno  vsak dan  razmišljati in krepiti. Ustvarjanje močne kulture varnosti in uporabe osebne zaščitne opreme (PPE) je ključnega pomena za zagotovitev, da vsak vaš zaposleni skrbi za svoje družine.

S končnimi  cilji  odstranjevanja zadnjih nevidnih točk in zagotavljanja večje prepoznavnosti zadnjega dela  in stranskih strani tovornih vozil, sistemi za spremljanje nevidne cone pomagajo zmanjšati tveganje za poškodbe in opremo ali materialno škodo. Tukaj je hiter pogled na mesta, na katerih se lahko namestijo senzorji za spremljanje nevidne cone na komunalnih tovornjakih. Upoštevajte, da obstajajo tudi  druge možnosti namestitve, ki se razlukujejo glede na delovno okolje,  potrebe  varovanja in vrste vozila.